Theorie, Praktijklessen, Proefles

Proefles en Intake-les

Al onze praktijkopleidingen vangen aan met een proefles dan wel intake-les. De proefles en intake-les zijn geheel vrijblijvend!

In deze lessen kunt u kennis maken met ons verkeersopleidingscentrum en uw voorkeuren bespreken. Aan de hand van de vorderingen gedurende de kennismakingsles zal de instructeur uw basisniveau bepalen. In het evaluatiegesprek wordt er geadviseerd welk pakket het beste op het niveau en de wensen van de kandidaat aansluit.

Een proefles heeft een tijdsduur van 60 minuten, een intake-les duurt 120 minuten en wordt ingepland wanneer er interesse is in een spoedopleiding.

Rijles volgen kan en mag vanaf 16,5 jarige leeftijd, op je 17e verjaardag mag je dan het praktijkexamen afleggen bij het CBR. Tot de dag van je 18e verjaardag moet je dan begeleidt rijden, zelfstandig rijden is nog niet toegestaan!!

U verplicht zich na het rijden van deze kennismakingsles tot niets, maar u heeft wel een goede indicatie van het aantal lessen dat er nodig zijn, voor het behalen van uw rijbewijs, met de daar bijbehorende kosten.

Pakketten

Met behulp van een proefles heeft u reeds een advies gekregen over welk van de pakketten het beste bij uw niveau aansluit.

U, als kandidaat beslist uiteraard of u direct met dit gegeven advies aan wilt vangen. In overleg met uw instructeur zal er met u een examendatum worden gereserveerd.
Het is mogelijk om uw examendatum aan het begin van uw opleiding te reserveren en aan de hand hiervan een planning te maken. De lesuren kunt u dan verspreiden over de looptijd van de examenaanvraag. In een rustig tempo aanvangen en later in uw opleiding een examen te reserveren kan natuurlijk ook.

Proefles Automaatrijles

25
  • 60 minuten

Autorijbewijs

Het praktijkexamen voor het autorijbewijs kan pas worden afgelegd op het moment dat u in het bezit bent van een geldig theoriecertificaat. De minimale leeftijd om bij het CBR aan een theorie examen auto deel te kunnen nemen is 16 jaar. Het is echter wel al mogelijk om rijlessen te volgen en/ of een praktijkexamen aan te vragen zonder in het bezit te zijn van een theoriecertificaat.

Bent u in het bezit van een automaat rijbewijs, maar wilt u toch graag het schakelrijbewijs behalen. Dan dient u wel een nieuw praktijkexamen af te leggen, maar u hoeft niet opnieuw het theorie examen af te leggen.

Wanneer u reeds een B-rijbewijs heeft, hoeft u voor het behalen van het E-rijbewijs niet opnieuw een theorie examen af te leggen.

Motorrijlessen

Voor de motorrijlessen ligt het net allemaal weer even anders. Wanneer u in het bezit bent van een geldig autorijbewijs hoeft u voor het volgen van motorrijles geen theoriecertificaat te hebben. Echter op de dag van uw praktijkexamen verkeersdeelname (Avd) dient u de examinator wel een geldig theoriecertificaat te kunnen tonen (voor het examen voertuigbeheersing (Avb) is een theoriecertificaat nog niet noodzakelijk, mits u dus in het bezit bent van een geldig autorijbewijs).

Wanneer u nog geen autorijbewijs heeft, mag u niet eerder deelnemen aan de motorpraktijklessen (m.u.v. de proefles), voordat u uw theoriecertificaat heeft behaald.

Machtiging CBR Praktijkexamen

Om het praktijkexamen te kunnen reserveren, dient de leerling het CBR te machtigen. Machtigen betekent dat u, ons als rijschool, toestemming geeft om het praktijkexamen voor u te mogen/ kunnen inplannen. Dit kunt u in orde maken via mijn.cbr.nl met behulp van een geldige DigiD-code. Ons rijschool registratie nummer is 2676R8. Tevens dient u een gezondheidsverklaring in te dienen, ook via mijn.cbr.nl. Let wel, dit alles is alleen nodig voor het praktijkexamen auto (automaat), dus niet voor de theorie-examens of het praktijkexamen voor het scooterrijbewijs.

Theoriecursussen

Theoriecentrum Komeet biedt diverse theorielessen als cursussen aan in Amsterdam:

  • Autocursus/theorie auto

  • Motorcursus

  • Bromfietscursus

  • Privéles

  • Theorie examens oefenen auto, motor of bromfiets (examentrainingen)

Meer over Cursussen

Prijzen Cursussen

Klassikaal theorie-examen41,00
Verlengd theorie-examen52,00
Klassikaal theorie-examen Engels47,00
Individueel theorie-examen onder begeleiding van een examinator CBR100,00
Weekend of avond toeslag 5,00
Individueel theorie-examenmet tolk110,00
Voor het examen in een vreemde taal, anders dan Engels stelt het CBR vanaf 01-01-2011 de regel dat er een tolk bij aanwezig dient te zijn via TolkenNet. Kandidaat is zelf verantwoordelijk voor het inplannen van de tolk via www.tolkennet.nl. Kosten bedragen € 169,= en dienen vooraf te worden voldaan.
De prijzen van de theorie examens zijn onder voorbehoud van prijsstijgingen bij het CBR.