Theorie, Praktijklessen, Proefles

Proefles en Intake-les

Al onze praktijkopleidingen vangen aan met een proefles dan wel intake-les. De proefles en intake-les zijn geheel vrijblijvend!

Wij starten onze opleidingen altijd met een vrijblijvende proef- of intakeles. Deze les heeft een tweezijdig doel. Op deze wijze kunnen wij je zo goed mogelijk adviseren over de mogelijkheden die het beste op jou persoonlijk aansluiten. Daarnaast is het voor jou een manier om kennis te maken met de rijschool en de manier waarop wij werken. Omdat de les geheel vrijblijvend is, beslis je dus uiteraard zelf of je daarna je rijopleiding ook de Komeet wilt vervolgen.

Een proefles automaat (60 min. € 25,=) gaat vooraf aan een reguliere rijopleiding en een intakeles (120 min. € 65,=) gaat vooraf aan een spoedopleiding.

Pakketten

Met behulp van een proefles heeft u reeds een advies gekregen over welk van de pakketten het beste bij uw niveau aansluit.

Met behulp van een proefles is er reeds bepaald welk pakket het beste bij jouw niveau aansluit. Je kunt er voor kiezen om direct met het geadviseerde pakket aan te vangen, maar als je liever toch eerst start met losse rijlessen is dat uiteraard ook mogelijk. In overleg met je instructeur zal er met jou een examendatum worden gereserveerd.

Het is mogelijk om je examendatum aan het begin van de opleiding te reserveren en aan de hand hiervan een planning te maken. De lesuren zijn dan te verspreiden over de looptijd van de examenaanvraag. Houd er wel rekening mee dat je theorie behaald moet zijn wanneer je praktijkexamen gaat afleggen! In een rustig tempo aanvangen en later in de opleiding een examen te reserveren kan natuurlijk ook. Het reserveren van het praktijkexamen is echter pas mogelijk als je via mijn.cbr.nl je machtiging voor rijschool De Komeet (registratienummer 2676R8) en je gezondheidsverklaring hebt ingediend. Zodra je dat hebt gedaan, krijgen jij en de rijschool een e-mail met een bevestiging van de machtiging.

Proefles Automaatrijles

25
  • 60 minuten

Autorijbewijs

Het praktijkexamen voor het autorijbewijs kun je alleen afleggen als je reeds je theorie-examen hebt behaald. Je mag dus wel rijlessen volgen zonder theorie. Om een theorie-examen voor de auto af te leggen moet je minimaal 16 jaar zijn.

Ben je in het bezit van een automaat rijbewijs, maar wil je toch graag het schakelrijbewijs behalen? Dan dien je een nieuw praktijkexamen af te leggen, maar theorie hoeft niet opnieuw behaald te worden.

Dit geldt ook voor het behalen van het E-rijbewijs (aanhanger) als je al in het bezit bent van een rijbewijs B.

Motorrijbewijs

Voor motor praktijklessen hebben wij een samenwerking met rijschool Meteoor.

Machtiging CBR Praktijkexamen

Om het praktijkexamen te kunnen reserveren, dient de leerling het CBR te machtigen. Machtigen betekent dat u, ons als rijschool, toestemming geeft om het praktijkexamen voor u te mogen/ kunnen inplannen. Dit kunt u in orde maken via mijn.cbr.nl met behulp van een geldige DigiD-code. Ons rijschool registratie nummer is 2676R8. Tevens dient u een gezondheidsverklaring in te dienen, ook via mijn.cbr.nl. Let wel, dit alles is alleen nodig voor het praktijkexamen auto (automaat), dus niet voor de theorie-examens of het praktijkexamen voor het scooterrijbewijs.

Theoriecursussen

Theoriecentrum Komeet biedt diverse theorielessen als cursussen aan in Amsterdam:

  • Autocursus/theorie auto

  • Motorcursus

  • Bromfietscursus

  • Privéles

  • Theorie examens oefenen auto, motor of bromfiets (examentrainingen)

Meer over Cursussen

Prijzen Cursussen

Klassikaal theorie-examen42,00
Verlengd theorie-examen53,00
Klassikaal theorie-examen Engels48,00
Individueel theorie-examen onder begeleiding van een examinator CBR100,00
Weekend of avond toeslag 5,00
Individueel theorie-examenmet tolk110,00
Voor het examen in een vreemde taal, anders dan Engels stelt het CBR de regel dat er een tolk bij aanwezig dient te zijn via TolkenNet. Kandidaat is zelf verantwoordelijk voor het inplannen van de tolk via www.tolkennet.nl. Kosten bedragen € 169,= en dienen vooraf te worden voldaan.
De prijzen van de theorie examens zijn onder voorbehoud van prijsstijgingen bij het CBR.