Theoriecertificaten

Om praktijklessen voor de brom- of snorfiets te mogen volgen, dient er eerst een theoriecertificaat behaald te worden. Dit kan vanaf wanneer je 15,5 jaar bent.

Alle theoriecertificaten zijn 1,5 jaar geldig !

Autorijbewijs

Het praktijkexamen voor het autorijbewijs kan pas worden afgelegd op het moment dat u in het bezit bent van een geldig theoriecertificaat. De minimale leeftijd om bij het CBR aan een theorie examen auto deel te kunnen nemen is 16 jaar. Het is echter wel al mogelijk om rijlessen te volgen en/ of een praktijkexamen aan te vragen zonder in het bezit te zijn van een theoriecertificaat.

Bent u in het bezit van een automaat rijbewijs, maar wilt u toch graag het schakelrijbewijs behalen. Dan dient u wel een nieuw praktijkexamen af te leggen, maar u hoeft niet opnieuw het theorie examen af te leggen.

Wanneer u reeds een B-rijbewijs heeft, hoeft u voor het behalen van het E-rijbewijs niet opnieuw een theorie examen af te leggen.

Motorrijlessen

Voor de motorrijlessen ligt het net allemaal weer even anders. Wanneer u in het bezit bent van een geldig autorijbewijs hoeft u voor het volgen van motorrijles geen theoriecertificaat te hebben. Echter op de dag van uw praktijkexamen verkeersdeelname (Avd) dient u de examinator wel een geldig theoriecertificaat te kunnen tonen ( voor het examen voertuigbeheersing (Avb) is een theoriecertificaat nog niet noodzakelijk).
Wanneer u nog geen autorijbewijs heeft, mag u niet eerder deelnemen aan de motorpraktijklessen (m.u.v. de proefles), voordat u uw theoriecertificaat heeft behaald.

Theorielessen

Theoriecentrum Komeet biedt diverse theorielessen als cursussen aan in Amsterdam:

  • Autocursus / theorie auto
  • Motorcursus
  • Bromfietscursus
  • Privé les
  • Theorie examens oefenen auto, motor of bromfiets ( examentrainingen )
Motorcursus (inclusief examentraining en examen CBR)  85,00
Bromfietscursus (inclusief examentraining en examen CBR) 125,00
Autodagcursus (exclusief theorie-examen) 65,00
 Autocursus (inclusief theorie-examen) 105,00
Autocursus (inclusief gevaarherkenning/ examentraining en theorie-examen CBR) 130,00
Autocursus TOTAAL Pakket (inclusief 2x gevaarherkenning/examentraining en 2x theorie-examen CBR) 170,00
 Auto Gevaarherkenning/ Examentraining (2 uur) 25,00
Bromfiets Examentraining (1,5 uur) 15,00
Privéles onder begeleiding van een instructeur, per uur 40,00

Theorieles individueel

Een individuele cursus is ook een mogelijkheid om kennis op te doen in ons ultra moderne theoriecentrum. De lesstof wordt dan afgestemd op uw behoefte, waardoor het mogelijk is les te krijgen in uw specifiek gewenste onderwerpen. Op deze manier kunt u leren/ oefenen in uw eigen tempo en zich trainen op uw knelpunten. De individuele lessen zijn natuurlijk ook prettig wanneer u last heeft van concentratieproblemen, dyslexie of moeite heeft met leren. Omdat u een op een met een instructeur werkt kunt u snelle vorderingen maken.